China Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd. (hierna JAC genoemd) werd

Opgericht in 1964 en genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange in 2001.

JAC is een autofabrikant met volledig onafhankelijke voertuigen in China, inclusief lichte, middelzware en zware vrachtwagens, MPV, SRV, sedan, buschassis, sproeiers, engineeringmachines, motoren, versnellingsbakken en andere belangrijke componenten. Na meer dan 40 jaar ontwikkeling heeft JAC een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 700.000 eenheden en 500.000 motoreenheden bereikt en behoort het tot de top 10 in de Chinese auto-industrie.

In 2011 heeft JAC in 20 jaar tijd een snelle groei gerealiseerd en alle soorten voertuigen verkocht met ongeveer 470.000 eenheden. Een groei van 5,4% op jaarbasis, waarvan ongeveer 70.000 eenheden, een stijging met 207%. In het eerste halfjaar van 2012 heeft JAC een belangrijke rol gespeeld in de marktsegmenten.

JAC investeerde 100 miljoen USD in het bouwen van een eerste klas internationale R&D-basis. Deze investering beslaat 49.173 vierkante meter en omvat een R&D-centrum; Een Personenauto’s, Heavy-Duty Trucks en Light-Duty Trucks Authentication Center, heeft zijn eigen Design Studio en is eigenaar van internationaal geavanceerde testapparatuur zoals een K & C testplaat voor ophanging en een testplaat van het transmissiesysteem. De R&D-basis biedt plaats aan 3.000 personeelsleden tegelijkertijd en neemt onafhankelijk de taken op zich voor het ontwerpen en testen van complete voertuigen en kerncomponenten, waarbij JAC op de onafhankelijke R&D-ranglijst als eerste in China staat.

JAC bezit momenteel 821 uitvindingsoctrooien en heeft met succes veel nationale ontwikkelingsprojecten voor auto’s geïmplementeerd. Bovendien zijn 44 R&D-projecten van JAC opgenomen in de nationale en provinciale belangrijke wetenschaps- en technologieprojecten en hebben 55 producttechnologieën het nationale leidende niveau bereikt.

JAC bezit een nationaal centrum voor onderzoek en ontwikkeling (R & D) in Hefei. Het bedrijf opende in juni 2005 het eerste overzeese R&D-centrum in Turijn, Italië en in oktober 2006 een tweede in Tokio-Japan.

Inmiddels wordt JAC geëxporteerd naar Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en andere regio’s, en met meer dan 120 landen over de hele wereld, honderden overzeese winkels en 14 overzeese KD-fabrieken. Op de internationale markt heeft JAC met succes twee succesvolle opstellingen van bedrijfsvoertuigen en personenauto’s gevormd. Hun vlaggenschip bedrijfsvoertuigen hebben hun positie in de Verenigde Staten van Amerika behouden.

JAC blijft het internationale kwaliteitssysteem ontwikkelen en verbetert de kwaliteit van de JAC-producten volledig volgens de normen van wereldklasse.